Software Engineer / C#.NET Developer (Rijswijk)

Bedrijfsprofiel

Ventil Test Equipment BV is een innovatieve onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en wereldwijd verkopen van test installaties voor hoge druk beproeving van industriële afsluiters en veiligheden. Met behulp van moderne technieken worden, op klant specificatie, speciale machines ontwikkeld. Deze worden volledig gefabriceerd en getest in onze eigen werkplaats in Rijswijk, waarna ze door het Ventil Service Team bij de klant worden geïnstalleerd. Ventil’s klanten zijn vaak internationale energie- en procesindustrie. Ventil Test Equipment BV heeft naast haar Nederlandse hoofdvestiging ook kantoren en werkplaatsen in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten en is wereldwijd in 80 landen vertegenwoordigd. De bedrijfscultuur valt te omschrijven als informeel, direct en internationaal. Al vele jaren voeren wij een sterk innovatief productbeleid. Constante hoge kwaliteit, passie voor techniek en onze producten, teamwerk en plezier zijn hierbij de belangrijke kernwaarden. Ventil Test Equipment BV maakt reeds jaren een gestage groei door en voor versterking van ons team, zijn wij dan ook per direct op zoek naar: Software Engineer / C#.NET Developer

Functieomschrijving

Als Developer ben je binnen “Team Automation” verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de software benodigd voor het aansturen en monitoren van afsluiter testmachines. Dit zijn zowel standard als zeer klant specifieke (unieke) machines. De doorontwikkeling van deze software, met name op het gebied van automatisering, robotisering en IoT, is onderdeel van de functie.

Je bent dan ook zeer gemotiveerd om met ons aan de testmachine van toekomst te werken, te helpen bouwen aan machines die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die Ventil Test Equipment BV hanteert. Je ziet het als een uitdaging de klant te voorzien van een kwalitatief en technisch hoogwaardig product. Je zult binnen “Team Automation” werken in een team van ervaren software programmeurs en Electrical & Commissioning Engineers.

Werkzaamheden

vertalen van klantspecificaties naar technische oplossingen aan de hand van de bestaande Ventil Software modules. Programmeren in C# / Visual Studio / ASP.NET

samen met andere afdelingen opstellen van een functioneel en technisch ontwerp aan de hand van systeem tekeningen en bestaande software configuraties en modules.

samenstellen van software configuraties in samenspraak met de PLC programmeur. Nieuwe varianten bedenken en coderen waar nodig. Installatie uitvoeren en samen met commissioning engineer de programmatuur testen.

Wij bieden

 een gave job voor 38 uur in de week, in een inspirerende werk- en leeromgeving, met enthousiaste en behulpzame collega’s interne

 en externe ontwikkelingsmogelijkheden

 veel vrijheid en zelfstandigheid, waarvoor je zelf verantwoordelijkheid wilt dragen

Ventil Test Equipment BV biedt een veelzijdige functie binnen een dynamische onderneming. De korte lijnen bieden je de gelegenheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en initiatieven te tonen. Uiteraard word je hierbij begeleid en ondersteund door de organisatie. Wij hanteren de arbeidsvoorwaarden zoals beschreven in de cao Metaal & Techniek. De hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Functie-eisen

bent analytisch sterk, inventief en hebt passie voor techniek.

hebt relevante werkervaring of diploma’s in richting van software engineering op HBO niveau.

hebt verantwoordelijkheidsgevoel en staat voor kwaliteit.

beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

hebt affiniteit met machinebouw en industriële automatisering.

hebt een hands-on mentaliteit en test programmatuur het liefst zelf op de machine om het tot leven te zien komen.

ventil machine

Open sollicitatie

 

Je vind het werken aan klant specifieke projecten voor afsluiter fabrikanten interessant. Jij wil het ontwikkelen van testapparatuur voor afsluiters of één van onze andere items je eigen maken. Je kan werken in een team van ervaren Electrical Engineers en nauw samenwerken met de disciplines Mechanical Engineering en Software Development.

Misschien is metaalbewerken jouw ding. Lassen, slijpen, draaien en frezen, bij Ventil in Rijswijk doen we het allemaal!

Of wellicht ben je een monteur met technisch inzicht die graag meedenkt want elke machine die wij bouwen is klant-specifiek. Oplossingsgericht kunnen werken is jouw ding.

Heb je interesse in een baan bij Ventil Test – & Repair Equipment? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Vergeet niet jouw CV en motivatiebrief als bijlage mee te sturen.

  Contactgegevens

  Telefoon: +31 88 113 09 30

  Fax: +31 (71) 40 98 200

  E-mail: werken@ventil.nl

  Adres

  Polakweg 6

  2288 GE Rijswijk (Z-H)

  Nederland

  Jan Altenburg
  HRM

  Heb je een vraag over een vacature?

  Mail Jan via jobs@ventil.nl

  Jan Altenburg

  Website by Webroots