The world is our playground

In onze hoofdvestiging in Rijswijk, en kleinere verkoop- en productielocaties in Sharjah (VAE) en Houston (USA) ontwikkelen en fabriceren wij test- en revisiemachines voor industriële afsluiters. Van kleine, lichtgewichte ‘portable’ machines tot zwaar zware, stationaire opstellingen met wel 100.000 kg vloerbelasting en 4.000 ton aan klemkracht.

Our machines

Afsluiters vind je overal, zelfs in je huis. Denk daarbij aan een verwarmings- of waterkraan. Alle fabrieken, schepen en andere installaties zitten vol met afsluiters, groot en klein. Wij bouwen machines om afsluiters en veiligheden te testen en te reviseren. Ventil heeft een zeer goede naam in de afsluiterswereld en daar zijn we trots op!

Our customers

Onze klanten begeven zich voornamelijk in de brede energie-industrie, olie- en gas industrie, chemieen waterfabrieken, etc. De Ventil machines leveren een belangrijke bijdrage aan een efficiënte, maar vooral ook duurzame en veilige industrie!

The Ventil family

Op de hoofdvestiging in Rijswijk zijn ca. 70 enthousiaste collega’s actief. Van verkopers tot engineers, tot monteurs en administratie. Samen met de buitenlandse vestigingen werken er wereldwijd ca. 115 mensen bij Ventil.

Keep innovating

Wij beschouwen ons zelf als echte fabrikant. Vaak beginnen ontwikkelingen van nieuwe machines met een eenvoudige handschets. Na de eerste gesprekken met de klant wordt die schets vervolgens door de Ventil engineers omgezet in een 3D model voor virtuele situaties. In de las- en machinewerkplaatsen worden de zware constructies samengesteld en onderdelen gefabriceerd. Vervolgens wordt de test systemen, PLC-besturingssysteem en onze Computer Registratie Systeem (operator software) door onze specialisten samengesteld. Voordat de machine wordt uitgeleverd, ondergaat deze een strenge kwaliteitscontrole. Wij hebben dus alle disciplines ‘in huis!’

Feel good beleid

Wij maken serieus werk van werk, sterker bij Ventil is zelf een Feel Good Manager die daar werk van maakt. ‘Huh… Feel Good Manager?’… Jazeker! Want juist die extra dingen maken het verschil. Een potje tafeltenissen tussen de middag, een bedrijfsuitje, een vrijdagmiddag bootcamp, een sticker plak wedstrijd, heel Ventil bakt, maar ook hoe we in het bedrijf met elkaar omgaan. Het zijn zaken die een integraal onderdeel zijn van Ventil. We verwachten wat van je maar je kunt ook iets terug verwachten want werken is meer dan werken alleen, toch? Oh ja… onze activiteiten zijn vrijblijvend dus ook als je minder sportief ben of je helemaal niets met taarten bakken hebt, maar je denkt dat je in ons team past, aarzel dan niet om contact op te nemen!

<<< Meer zien? Klik op dan de foto.

Hoe leggen we je uit wat we doen?

Afsluiters vind je overal, zelfs in je huis, denk daarbij aan een verwarmings- of waterkraan. Alle fabrieken, schepen en andere installaties zitten vol met afsluiters, groot en klein. Wij bouwen machines om afsluiters en veiligheden te testen en te reviseren. Ventil heeft een zeer goede naam in de afsluiterwereld waarin en daar zijn we trots op.

Zien wat we ontwerpen en maken? Klik op dan de foto. >>>

 

Om je een indruk te geven van Ventil zeggen foto’s natuurlijk veel meer dan lange teksten.

<<< Meer zien? Klik op dan de foto.

Meer zien van wat doen? Kijk van op www.ventil.nl

Website by Webroots